maandag 24 juni 2013

Voorbereidingen

Nieuwe schoolspullen en zomerse hempjes gekocht...je moet toch goed voorbereid zijn...?
Gezellig in de stad met mn meiden.

zaterdag 15 juni 2013

Geslaagd!!

En dan is eindelijk dat zenuwslopende uur voorbij, en is er níet gebeld... Wat onwerkelijk! Dat betekent dus dat ze geslaagd is! En ja hoor, de cijferlijst die ze overhandigd krijgt, bevestigt dat: geslaagd voor de havo, en nog met een mooie lijst ook!
We zijn blij, en zoooo trots op onze oudste dochter: diploma in de pocket! Knap gedaan meissie!!
Op naar de opleiding verpleegkunde, maar eerst...vakantie!

Intussen rondt jongste haar eerste jaar af, gaat nog een weekje op schoolkamp en twee weken later nog op ponykamp...ze geniet! Ze heeft het knap gedaan dit eerste jaar, ook op haar zijn we heel trots!
Wat een enerverende weken, moeders is er gewoon een beetje van slag van... Voor mij ook tijd voor vakantie...heerlijk in de Franse zon, zoveel zin in!!

zaterdag 8 juni 2013

Missen

Een weekje weg is ze nu, mijn oudste. Wat, een week... 6 dagen dus... Ik heb zelf zo'n drukke week achter de rug, dat ik er nauwelijks erg in had dat er eentje minder was. Collega is met vakantie, heb wat uurtjes extra gewerkt, had 2 volle avonden... 

Maar nu is het zaterdagochtend, en die verlopen altijd als volgt: iedereen is weg, ik lees de krant onder het genot van nog maar een bakje koffie, en om een uur of 10 komt Doornroosje uit d'r bed rollen. Na wat gerommel in huis gaan we meestal even naar de stad en zitten op een terrasje (of, zoals het de afgelopen maanden was...ergens in een cafeetje). Ik geniet daar zó van. 
Gisteren had ik gezellig een afspraakje met jongste in de stad. Na de aankoop van een short (dringend nodig mam!), en voor ons allebei een vooral dunne pyjama (ook erg dringend nodig!!) zijn we lekker neergestreken op het terras van Smulle voor een verrukkelijk Italiaans ijsje.

En nu ineens valt het missen op me. Kom maar gauw weer naar huis!


zaterdag 1 juni 2013

Jarige Jet...

Lieve oudste dochter wordt vandaag 17. 
Nostalgische gevoelens komen boven...wat was ze een lief baby'tje, en peutertje...en wat een leuke tijd op de basisschool... Wat gaat de tijd hard, en als je kinderen hebt wordt dat nog eens extra benadrukt. Maar wat hebben we bewust genoten (en nog!)!van die jaren van onze meiden, ze zijn me zéker niet door de vingers geglipt doordat ik het zo druk had met andere dingen. Daar ben ik blij om, en bovendien heb ik ze hopelijk nog heel lang om me heen!

Maar ik ben ook heel blij, dat onze dochters opgroeien tot mooie jonge volwassenen, die hun plekje vinden in de wereld. Vol met plannen zitten ze, wat wil ik later worden, welke opleiding ga ik doen... Vlieg maar uit, meiden, maar kom altijd maar weer terug op het nest!

Vandaag is het feest, ik heb al allerlei lekkere dingen klaargemaakt voor later op de dag. De birthday girl kwam even uit bed vanochtend vroeg, toen iedereen nog thuis was. Heeft haar cadeautjes uitgepakt, en is er nog lekker even ingekropen.

Ik drink nog maar een kopje koffie op haar verjaardag... Proost lieffie!!



Paar weekjes oud...


Snoepen in Leiden, dit voorjaar.